Motorlaarzen / schoenen

Type

Allereerst zal je merken dat je voor de keuze tussen motorlaarzen en motorschoenen staat.

Maat

Het bepalen van de juiste maat werkt niet anders dan bij het kopen van een nieuw paar sneakers. De enige manier om het zeker te weten is toch echt passen. Dit raden we dan ook zeker aan.

Comfort

Comfort is voor een groot deel verbonden aan de maat en pasvorm van een motorschoen of laars maar er zijn nog een aantal andere factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Zo bestaan er grote verschillen in de hardheid/flexibiliteit van de zool. Om dit uit te vinden of de laars of schoen die je op het oog hebt ook echt goed zit is passen de beste optie.

Veiligheid

De bescherming die motorschoeisel biedt verschilt enorm van model tot model. Denk wederom aan het voorbeeld Racelaars vs casual motorschoen. Er bestaat een fijne balans tussen bescherming en comfort maar waar deze voor jou ligt hangt volledig af van jouw rijstijl en voorkeuren.

Functionaliteit

Ook niet onbelangrijk zijn de functionaliteiten van een motorschoen of motorlaars. Goede waterdichtheid is voor veel motormuizen, met name het tour soort, van groot belang. Gore Tex is in deze voorbeelden jouw grootste vriend.

Meer kleding

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09.00 tot 18.00
Woensdag: 09.00 tot 18.00
Donderdag: 09.00 tot 18.00
Vrijdag: 09.00 tot 18.00
Zaterdag: 09.00 tot 16.00

GRATIS Herfst en Voorjaarscheck

Het is van groot belang dat je met je motor weer veilig de weg op kunt, daarom bieden wij een GRATIS voorjaarscheck (in februari/maart) en in (oktober/november) onze GRATIS herfstscheck aan. Wij controleren uw motor dan op 75 belangrijke punten, zodat u weer veilig de weg op kunt met uw tweewieler!

Lees meer of maak een afspraak