Wie zijn wij?

 

Wij, de Motor Toer Club The Greyhounds, zijn gewoon een stel enthousiaste mannen en vrouwen van allerlei pluimage die als gezamenlijke liefhebberij graag motorrijden. De meeste wonen in de omtrek Son en Breugel, Sint Oedenrode, Eindhoven.

De bijeenkomsten en toerritten zijn vrijtoegankelijk voor iedereen.

Begin 2013 ontstaan door gewoon wat te brainstormen met een paar man, als smeerolie fungeerde Rob Groenevelt. Hij is heel erg actief geweest om mensen ook over de streep te trekken om zich bij de groep aan te sluiten.

De aandacht is gericht op de leeftijdsgroep van 50 plussers maar dit is langzaam aan al wat lager komen te liggen, we hebben ondertussen al heel wat veertigers bij onze club.

Er zijn binnen de The Greyhounds geen verplichtingen, iedereen kan deelnemen of het laten voor wat het is. Er wordt ook geen contributie of iets geheven, natuurlijk kan er wat georganiseerd worden waar kosten aan verbonden zijn en dan zal dit een eigen bijdrage zijn.

Ook bestaat er geen bestuurlijke macht, alles kan in goede harmonie geregeld worden, uiteraard wordt e.e.a. wel gecoördineerd in de agenda. 

Centraal staat de liefde voor motoren en dan met name het rijden van mooie toertochten, in allerlei vormen. (maar geen racetochten)

Er staat van april tot en met oktober iedere maand wel een ritje in de toeragenda, bovendien kan er tussendoor, door wie dan ook, zomaar een spontane tocht georganiseerd worden. Hiervoor is zelfs een toeralert in het leven geroepen. Iedereen kan dan toch zo snel mogelijk geïnformeerd worden wanneer er een plaats vindt.

Ook als het in de “wintermaanden” zo maar eens redelijk weer is wordt er door sommige nog fanatiek gereden. 

Naast het rijden zelf worden, een keer per maand, bijeenkomsten belegd. Meestal motor gerelateerd, zoals voorlichting bv over onderhoud, banden, technische uitleg over bepaalde zaken. Het kan ook gaan over kleding, helmen, bescherming, navigatie systemen, wat te doen bij een ongeval etc. Of een opfriscursus verkeersregels (theorieles). Vaak worden er dan ook deskundigen uitgenodigd voor een duidelijk verhaal.

Maar het hoeft niet altijd over motoren te gaan, we hebben zelfs al een avond gehad met een wijncursus cq proeverij, dit gegeven door een van de leden die dit als hobby heeft.

Dus geen saaie eentonige bijeenkomsten, altijd wat anders maar altijd interessant.

Weten wat er allemaal gedaan wordt, ……. kijk dan bij de Agenda, deze staat in het menu onder Motorclub. Daar staan de Motor tourtochten, bijeenkomsten of uitstapjes.